Prima pagină | Adaugă la favorite!
NOUTATI MARIAH CAREYFAN CLUB MARIAH CAREY ROMANIAFORUM MARIAH CAREYBIOGRAFIE MARIAH CAREYDISCOGRAFIE MARIAH CAREYVIDEOGRAFIEAPARITII TV MARIAH CAREYTOUR SCHEDULE MARIAH CAREY
Traduceri TimisoaraFan Club David Bisbal Romania

BIOGRAFIE

"Indiferent de dificultăţile prin care treci în viaţă, nu renunţa niciodată!"
MARIAH CAREY

Mariah Carey s-a născut în Long Island, New York, la 27 martie 1970, fiind fiica cântăreţei de operă Patricia Carey şi a inginerului venezuelean de culoare Alfred Roy Carey (decedat la 4 iulie 2002 în urma unui cancer). Numele solistei se datorează melodiei "They Call the Wind Mariah" din musical-ul "Paint your Wagon".

Din cauza amestecului rasial, familia Carey a avut de-a face cu multe hărţuiri şi probleme de discriminare. Cuplul a divorţat pe vremea când Mariah avea numai 3 ani. Din acel moment, Mariah a rămas în grija mamei ei, în Long Island. Încă de la acea vârstă fragedă (2-3 ani), Mariah şi-a surprins mama şi prietenii apropiaţi ai familiei cântând fragmente de operă şi, pe când avea 4 ani, lua deja lecţii de canto.

În liceu s-a decis să devină cântăreaţă. În fiecare noapte, Mariah mergea în cluburile din Manhattan pentru a întâlni diferiţi muzicieni iar dimineaţa nu putea să se trezească să meargă la şcoală. Întrucât era rară la vedere din cauza absenţelor, a primit porecla "Mirage" (Miraj). Toată lumea ştia că pentru ea şcoala nu are importanţă; singurul lucru cu adevărat important era să devină cântăreaţă. În aceeaşi perioadă a început să scrie primele sale melodii şi să înregistreze benzi demo ale acestora.

La vârsta de 17 ani, după terminarea liceului, Mariah s-a mutat în Manhattan împreună cu două dintre cele mai bune prietene ale sale. În lunile următoare a muncit în diferite locuri, ca şi chelneriţă în restaurante şi într-un salon de înfrumuseţare. După spusele proprii, a fost concediată de la mai bine de 20 de restaurante din cauza atitudinii sale.

Mai târziu, în anul 1988, a aflat că prietena sa, solista Brenda K. Starr, avea nevoie de o "back-up vocalist" (voce de acompaniament). La o petrecere, aceasta i-a inmanat o casetă demo cu vocea cantăreţei lui Tommy Mottola. Se spune ca Mottola a ascultat caseta în limuzina sa şi a ramas atât de impresionat de talentul ei încat, în aceeaşi seară, s-a întors din drum pentru a o intâlni.

La numai o lună după ascultarea casetei demo de către Mottola, Mariah a semnat contractul cu casa de discuri Columbia şi a intrat în studio pentru a-şi inregistra piesele de pe primul ei album intitulat "Mariah Carey" (vezi »aici toate albumele). De pe acest album, nu mai puţin de patru piese au ajuns number one: "Vision of Love", "Love Takes Time", "Someday" şi "I Don't Wanna Cry". Tot datorită acestui album a câştigat şi premiul pentru "cel mai de succes debutant" şi pentru "cea mai buna voce feminină". Următorul album, "Emotions" a fost lansat în 1991 şi nu a dezamăgit aşteptările fanilor; "Can't Let Go" şi "Make It Happen" au ajuns in top 5. A urmat apoi "MTV Unplugged EP" din 1992 care s-a vândut extraordinar, în special datorită piesei inspirate din repertoriul lui Jackson 5 "I'll Be There". La acest album şi-a adus aportul şi Trey Lorenz, ca back-up vocalist dar mai ales ca partener în piesa "I'll Be There", fapt care l-a ajutat pe acesta să-şi lanseze propriul album

In iunie 1993, Mariah Carey şi Tommy Mottola s-au căsătorit; câteva luni mai târziu a lansat cel de-al treilea album de succes "Music Box" (vezi »aici toate albumele). Două alte melodii "Dreamlover" şi "Hero" au ajuns pe primul loc în top. Carey a plecat în turneu dar criticii nu au avut reacţii foarte bune referitor la acest turneu. Deloc descurajată, Mariah a revenit în 1994 cu albumul "Merry Christmas"; piesa "All I Want for Christmas Is You" a fost foarte apreciată şi difuzată de posturile radio şi TV din întreaga lume. Albumul "Daydream" a surprins cu un stil nou, făcându-şi intrarea în top direct pe primul loc prin melodia "Fantasy"; Carey era prima cântăreață care a reuşit o astfel de performanţă. Albumul "One Sweet Day" a fost realizat în colaborare cu Boyz II Men şi a ramas în top timp de 16 săptămani.

Anul 2000 nu a fost la fel de interesant pentru solistă. După ce a semnat un contract de 80 de milioane de dolari cu casa de discuri Virgin, în 2001 a avut experiență nefastă, trecând printr-o depresie datorată epuizării fizice şi psihice. Apariţia la MTV TRL şi rolul interpretat în filmul "Glitter" (vezi »aici filmografia şi videografia) nu au avut succes şi au fost destul de dur criticate. Mai rău, lansarea albumului "Glitter" (vezi »aici toate albumele) a avut loc la data de 11 septembrie 2001, zi neagră în istoria Statelor Unite ale Americii. Cu toate acestea, albumul s-a vândut în peste 3,5 milioane exemplare iar filmul a adus vânzări de 4 milioane dolari. În vara lui 2002 a decis să colaboreze cu casa de discuri Def Jam şi a înființat propria casă discografică: MonarC Management. În decembrie a lansat cel de-al nouălea album "Charmbracelet".

A urmat o pauză de aproape trei ani. În anul 2005 a avut loc revenirea spectaculoasă şi lansarea celui mai de succes album din carieră, "The Emancipation Of Mimi", (vezi »aici toate albumele) care a vândut peste 10 milioane de exemplare în toata lumea. Două piese de pe acest album au ajuns numer one: "We belong together" şi "Don't forget about us".

În 2007 a lansat primul ei parfum, în colaborare cu renumita casă de cosmetice Elizabeth Arden, numit "M" (By Mariah Carey)

În aprilie 2008 a lansat "E=MC2" (vezi »aici toate albumele), al 11-lea album de studio.  Piesa "Touch my body" a ajuns pe locul 1 în topul Billboard, depăşindu-l astfel pe faimosul rege al rock n' roll-ului, Elvis Presley, la capitolul cele mai multe piese situate pe prima poziţie în topul amintit. Tot în acelaşi an a apărut în filmele "You don’t mess with the Zohan" şi "Tennessee", film lansat în 2009, în care interpretează personajul Krystal, unul dintre personajele principale.
În aprilie 2008 Mariah Carey se căsătoreşte cu rapper-ul şi actorul Nick Cannon, la doar câteva săptămâni după ce s-au cunoscut, şocând întreaga lume.

La începutul lui 2009 cantautorul şi producătorul The-Dream a anunţat că el şi Mariah Carey începuseră deja să lucreze la următorul ei album de studio.
La data de 20 mai 2009, Mariah a anunţat prin Twitter titlul noului album, "Memoirs of an Imperfect Angel", un album foarte personal, după părerea ei.
Albumul a suferit unele întârzieri, fiind pus în vânzare la data de 29 septembrie 2009. Între timp, noul său sigle "Obsessed" în varianta digitală era deja pe piaţă din 7 iulie. Următoarele single-uri de pe acest album au fost: "I Want to Know What Love Is", "H.A.T.E.U.", "Up Out My Face" şi "Angels Cry".
Anul 2009 a fost unul bun pentru artistă şi din punct de vedere cinematografic, reuşind să primească critici pozitive pentru rolul secundar interpretat în filmul "Precious: Based on the novel Push by Sapphire", film recompensat cu numeroase premii, printre care Globul de Aur şi chiar Oscar.

2010 este anul în care Mariah Carey împlineşte 20 ani de carieră muzicală.
În prezent Mariah lucrează la un alt album în colaborare cu bunul ei prieten, Jermaine Dupri.

To be continued...

Înscrie-te în Fan Club!

Înscrie-te chiar acum în Fan-Club "Mariah Carey Romania" şi beneficiază de următoarele avantaje:
»Certificat de membru
»Ultimele ştiri despre Mariah, trimise prin e-mail
»Integrarea în grupul "Membru Fan Club", în forum
»Prioritate la bilete în cazul unui eventual concert al lui Mariah în România

pentru a te înscrie fă click »aici

 
©mariah.ro
ALL RIGHTS RESERVED
 
  div  

Traduceri Timisoara | Notar Timisoara